Vegetarische soufflé met Roseval aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische soufflé met Roseval aardappelen

Vegetarische soufflé met Roseval aardappelen

met knoflook-broccoli en bieslook-yoghurtsaus

Wist je dat de vegetarische soufflé voor bijna de helft uit groente bestaat? Voornamelijk bloemkool.

Labels:
Familie
Veggie
Philips Airfryer
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Roodschillige aardappelen

½ bosje(s)

Verse rozemarijn

200 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Groente-kaassoufflé

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2726 kJ
Energie (kcal)652 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers6 g
Vezels18 g
Eiwitten21 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, de rozemarijn, peper en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.

Snijden
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in fijne halve ringen. Snijd de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt met de bieslook. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Broccoli bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de sjalot eerst 1 minuut aan. Voeg dan de broccoli en knoflook toe en bak 5 minuten. Voeg daarna 50 ml water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en stoof 5 - 6 minuten afgedekt verder.

Broccoli afmaken
4

Verhoog het vuur van de hapjespan en bak 2 minuten verder met het deksel van de pan, zodat het vocht kan verdampen. Giet overtollig water af en houd warm op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Soufflé bakken
5

Verhit 1/2 eetlepel roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische soufflé 3 - 4 minuten per kant of totdat de soufflé goudbruin en krokant is.

Serveren
6

Schep de Roseval aardappelen met rozemarijn op de borden. Leg de vegetarische soufflé ernaast en schep de knoflook-broccoli erbij. Serveer met de bieslook-yoghurtsaus.