Wist je dat de vegetarische soufflé voor bijna de helft uit groente bestaat? Voornamelijk bloemkool.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Roodschillige aardappelen
½ bosje(s)
Verse rozemarijn
200 gram
Broccoli
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Groente-kaassoufflé
1 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, de rozemarijn, peper en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in fijne halve ringen. Snijd de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt met de bieslook. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de sjalot eerst 1 minuut aan. Voeg dan de broccoli en knoflook toe en bak 5 minuten. Voeg daarna 50 ml water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en stoof 5 - 6 minuten afgedekt verder.
Verhoog het vuur van de hapjespan en bak 2 minuten verder met het deksel van de pan, zodat het vocht kan verdampen. Giet overtollig water af en houd warm op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 eetlepel roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische soufflé 3 - 4 minuten per kant of totdat de soufflé goudbruin en krokant is.
Schep de Roseval aardappelen met rozemarijn op de borden. Leg de vegetarische soufflé ernaast en schep de knoflook-broccoli erbij. Serveer met de bieslook-yoghurtsaus.