Groene paprika gevuld met tomatenrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene paprika gevuld met tomatenrijst

Groene paprika gevuld met tomatenrijst

De paprika’s bak je in de oven en garneer je met Griekse feta

De groene paprika is minder rijp dan de gele en rode paprika en om die reden smaakt deze paprika een stuk minder zoet. Groene paprika’s zijn wat kruidiger van smaak en dat maakt ze erg geschikt voor dit gerecht. Het maakt niet uit of je de paprika’s in de lengte of in de breedte doormidden snijdt, het smaakt even lekker!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Groene paprika

½ blik(ken)

Tomatenpuree

1 tl

Paprikapoeder

85 gram

Zilvervliesrijst

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)552 kcal
Energie (kJ)2310 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakpapier
Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de prei in ringen.
2

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd klein. Snijd de prei in dunne ringen.

Bak de paprika´s in de oven
3

Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten, leg in een ovenschaal met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven.

Voeg de bouillon toe.
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de tomatenpuree, paprikapoeder en prei toe en roerbak 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de rijst toe en laat 15 minuten, afgedekt, zachtjes koken of totdat al het vocht verdampt is. Roer tussendoor een paar keer door.

5

Verkruimel de helft van de feta boven de wok of hapjespan en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met feta.
6

Leg op elk bord twee halve paprika's en verdeel de tomatenrijst over de paprika’s. Bestrooit met de overige feta.