Kung pao kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kung pao kip

Kung pao kip

met paprika, cashewnoten en witte rijst

Normaal wordt Kung Pao chicken bereid met szechuanpeper. Wij hebben voor een toegankelijkere variant van dit gerecht gekozen met verse chili peper.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfiletblokjes

1 stuk(s)

Paprika

10 gram

Cashewnoten

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Jasmijnrijst

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

1.5 tl

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)610 kcal
Energie (kJ)2550 kJ
Vetten12 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers16 g
Vezels6.1 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Doe de kipfiletstukjes samen met de rode peper, gember en de helft van de knoflook in een kom. Voeg de bloem en wittewijn- of rijstazijn toe en meng door elkaar. Laat staan tot gebruik.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Snijden
2

Snijd de kleine rode ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de paprika in grove blokjes van 1 bij 1 cm.

Roerbakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Voeg de gemarineerde kipfiletstukjes toe en roerbak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg in dezelfde pan de ui, de paprika en de overige knoflook toe en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Voeg de sojasaus, hoisinsaus en zoete Aziatische saus toe. Roer goed door en laat 1 minuut inkoken tot er een stroperige saus ontstaat op middelhoog vuur.

Serveren
4

Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de gebakken kipfiletstukjes, groenten en saus erop. Garneer met de gebrande cashewnoten.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.