.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
65 gram
Champignons
5 gram
Vers basilicum
1 stuk(s)
Gekonfijte eendenpoot
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
200 gram
Passata
150 ml
Biologische halfvolle melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Verse lasagnebladen
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
40 gram
Rucola
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
1 el
Bloem
1 el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Rodewijnazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de basilicum in reepjes. Leg de eendenpoot in een ovenschaal en bak 15 - 20 minuten in de oven.
Tip: Zit er weinig vet aan de eendenpoot? Vet de ovenschaal dan in met een beetje olijfolie, of leg er een bakpapiertje in.
Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ui en de knoflook 3 - 4 minuten. Verhoog het vuur en voeg de champignons toe. Bak 4 - 6 minuten. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon, de cherrytomaten uit blik, de passata, 2 el water per persoon, peper en zout. Roer goed door en laat 10 - 12 minuten, afgedekt, zachtjes koken.
Haal de eendenpoot met 2 vorken uit elkaar. Voeg de eend, samen met het bakvet en de helft van het basilicum toe aan de tomatensaus. Roer goed door en laat nog 3 - 4 minuten pruttelen.
Verhit 1 el boter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1 el bloem per persoon toe en bak dit droog. Blus af met 1/3 van de melk en roer met een garde tot de melk is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Roer de saus glad en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Het bakken van de bloem is klaar als het een beetje naar koekjes begint te ruiken.
Schenk een klein laagje tomatensaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Schenk hier weer een laagje tomatensaus over, gevolgd door een laagje bechamelsaus. Strooi er een beetje Italiaanse kaas over. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar eindig met de bechamelsaus. Strooi hier tot slot weer een beetje Italiaanse kaas over. Bak de lasagne 20 minuten in de oven.
Meng vlak voor serveren de rucola met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Serveer de lasagne samen met de rucolasalade. Garneer met het overige basilicum.