Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade

.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd55 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Champignons

5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Gekonfijte eendenpoot

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

200 gram

Passata

150 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Verse lasagnebladen

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Bloem

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Rodewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1317 kcal
Energie (kJ)5510 kJ
Vetten70 g
waarvan verzadigd33 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers23 g
Vezels9.5 g
Eiwitten62 g
Zout2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Garde
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de basilicum in reepjes. Leg de eendenpoot in een ovenschaal en bak 15 - 20 minuten in de oven.

Tip: Zit er weinig vet aan de eendenpoot? Vet de ovenschaal dan in met een beetje olijfolie, of leg er een bakpapiertje in.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ui en de knoflook 3 - 4 minuten. Verhoog het vuur en voeg de champignons toe. Bak 4 - 6 minuten. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon, de cherrytomaten uit blik, de passata, 2 el water per persoon, peper en zout. Roer goed door en laat 10 - 12 minuten, afgedekt, zachtjes koken.

Eendenpoot toevoegen
3

Haal de eendenpoot met 2 vorken uit elkaar. Voeg de eend, samen met het bakvet en de helft van het basilicum toe aan de tomatensaus. Roer goed door en laat nog 3 - 4 minuten pruttelen.

Bechamelsaus maken
4

Verhit 1 el boter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1 el bloem per persoon toe en bak dit droog. Blus af met 1/3 van de melk en roer met een garde tot de melk is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Roer de saus glad en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Het bakken van de bloem is klaar als het een beetje naar koekjes begint te ruiken.

Lasagne maken
5

Schenk een klein laagje tomatensaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Schenk hier weer een laagje tomatensaus over, gevolgd door een laagje bechamelsaus. Strooi er een beetje Italiaanse kaas over. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar eindig met de bechamelsaus. Strooi hier tot slot weer een beetje Italiaanse kaas over. Bak de lasagne 20 minuten in de oven.

Serveren
6

Meng vlak voor serveren de rucola met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Serveer de lasagne samen met de rucolasalade. Garneer met het overige basilicum.