Nước chấm is een algemene naam voor Vietnamese dipsauzen. Deze beroemde versie speelt met de smaken zoet, zuur, zout en pittig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Basmatirijst
100 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Munt, koriander en Thais basilicum
¼ stuk(s)
Limoen
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
¼ head
Botersla
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
1 cm
Verse gember
1 el
Suiker
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Tip: Houd je niet van rauwe ui in de salade? Snijd de ui dan in halve ringen en bak mee met het gehakt.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. Houd je juist van pittig? Voeg dan naar smaak eventueel meer rode peper toe.
Tip 1: Wil je het gehakt en de rijst in slabootjes serveren? Houd dan een paar grotere blaadjes botersla apart.
Tip 2: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Tip: Schep tijdens het eten een beetje rijst en gehakt in een slablad. Dip vervolgens in de dressing.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!