In deze salade verwerk je warmgerookte zalm. Deze zalm is op verantwoorde wijze gekweekt in Noord-Oost Schotland. Voordat de zalm in mootjes wordt gesneden, worden de graatjes zorgvuldig uit de vis gehaald. DaarnaVervolgens gaan de zalmmoten kort in een pekelbad en daarna worden ze pas gerookt op 65ºC. De zalm is dan nog mooi rosé van binnen, maar heeft een mooi bruin korstje aan de buitenkant.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Citroen
90 gram
Fusilli
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
4 stuk(s)
Radijs
1 stuk(s)
Warmgerookte zalm
(Bevat Vis)
4 stuk(s)
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.
Snipper de sjalot en snijd de courgette in dunne, halve plakken. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
Kook de fusilli, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng tussendoor op smaak met een ½ tl citroenrasp per persoon, peper en zout. Zet daarna het vuur uit.
Snijd ondertussen de radijs in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein. Verdeel de gerookte zalm met een vork in kleinere stukken.
Meng de radijs en het kleingesneden radijsblad met de gebakken courgette en de fusilli in een saladekom. Voeg de gerookte zalm toe en breng op smaak met 1 tl citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie, peper en zout.
Snijd de bieslook fijn en voeg het grootste deel toe aan de salade.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bieslook.