Deze kruidige gevulde paprika’s zijn geïnspireerd op de keukens van het Midden-Oosten. Met de harissa, een kruidenpasta gemaakt van onder andere koriander, knoflook, komijn en rode peper, kun je dit gerecht zo pittig maken als je zelf wilt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Gele paprika
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Pruimtomaat
85 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten)
1 tl
Gedroogde tijm
⅓ tl
Harissa
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
4 takje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de bovenkant van de rode paprika en bewaar. Snijd de gele paprika in de lengte doormidden (zie foto) en verwijder de zaadlijsten van beide paprika's. Zet de rode paprika (met dakje) rechtop in de ovenschaal en leg de gele paprika erbij (snijkant naar boven). Besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de paprika's 20 – 25 minuten in de oven.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat in blokjes.
Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Haal de wok of hapjespan van het vuur. Voeg de tomaat, volkoren couscous, tijm en de harissa toe (let op pittig!). Voeg de bouillon toe en laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.
Verkruimel ondertussen de feta en snijd de peterselie fijn. Voeg het grootste deel van de feta en het grootste deel van de peterselie toe aan de couscous. Breng op smaak met de witte balsamicoazijn en peper en zout.
Haal de ovenschaal met de paprika’s uit de oven, vul de paprika's met de couscous en garneer met de overige feta. Dek de rode paprika af met het dakje. Schep de overige couscous bij de paprika’s in de ovenschaal en bak 4 – 5 minuten in de oven.
Verdeel de gevulde paprika’s en de overige couscous over de borden en garneer met de overige peterselie.