Pastei met kip en Surinaamse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastei met kip en Surinaamse kruiden

Pastei met kip en Surinaamse kruiden

met aardappel, sperziebonen en appel

Wist je dat sperziebonen oftewel prinsessenbonen officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente omwille van de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kippendijreepjes

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Half kruimige aardappelen

75 gram

Sperziebonen

100 gram

Doperwten

¼ rol(len)

Bladerdeeg

(Bevat Gluten Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

1 el

Bloem

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3182 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers6 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kom de kippendijreepjes met de helft van de Surinaamse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 6 minuten. Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd daarna in kleine blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Vulling afmaken
3

Voeg de sperziebonen, aardappelblokjes, overige Surinaamse kruiden en per persoon 100 ml water en 1/4 kippenbouilonblokje toe. Meng goed en breng ruim op smaak met peper en zout. Dek af en laat 5 - 6 minuten pruttelen. Meng op het laatst de doperwten en per persoon 1 el bloem erdoor. Verdeel de vulling over een ovenschaal en dek af met het bladerdeeg. Snijd schuin enkele sneetjes in het bladerdeeg; ter decoratie en zodat stoom kan ontsnappen.

Serveren
4

Bak de pastei 20 - 25 minuten in de oven. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en meng in een kom met 1 tl witte wijnazijn per persoon, peper en zout. Verdeel de pastei over de borden. Serveer de appel erbij.