Wist je dat sperziebonen oftewel prinsessenbonen officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente omwille van de gelijkende gezondheidsvoordelen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Kippendijreepjes
½ zakje(s)
Surinaamse kruiden
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Half kruimige aardappelen
75 gram
Sperziebonen
100 gram
Doperwten
¼ rol(len)
Bladerdeeg
(Bevat Gluten Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Appel
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
1 el
Bloem
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Kippenbouillon
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kom de kippendijreepjes met de helft van de Surinaamse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 6 minuten. Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd daarna in kleine blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Voeg de sperziebonen, aardappelblokjes, overige Surinaamse kruiden en per persoon 100 ml water en 1/4 kippenbouilonblokje toe. Meng goed en breng ruim op smaak met peper en zout. Dek af en laat 5 - 6 minuten pruttelen. Meng op het laatst de doperwten en per persoon 1 el bloem erdoor. Verdeel de vulling over een ovenschaal en dek af met het bladerdeeg. Snijd schuin enkele sneetjes in het bladerdeeg; ter decoratie en zodat stoom kan ontsnappen.
Bak de pastei 20 - 25 minuten in de oven. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en meng in een kom met 1 tl witte wijnazijn per persoon, peper en zout. Verdeel de pastei over de borden. Serveer de appel erbij.